Opgericht: 1946.

Ontstaan: vanuit de personeelsvereniging van de verschillende/toenmalige radio-omroepen. De voetbalclub was dus één van de vele hobbyclubs binnen deze personeelsvereniging. De drie letters stonden voor:  Omroep Sport en Ontspanning. In 1946 is gekozen voor de zaterdag als vaste speeldag. Als kleur van het tenue werd gekozen voor: een wit shirt met een rode V, een rode broek en rode kousen.

De voetbalvereniging acteerde in de Jaren ’50 op een behoorlijk hoog niveau! Tegenstanders die aantraden op het Gemeentelijke Sportpark Hilversum waren, en hadden het niveau van, o.a. IJsselmeervogels, Spakenburg en Huizen. De spelers kwamen in die tijd voornamelijk voort vanuit het omroepwereldje. Mocht het zo zijn dat een speler een aanwinst zou kunnen betekenen voor de v.v.OSO, en niet werkzaam bij de omroep, dan was een werkplek (indien gewenst) snel geregeld!  Een jeugdafdeling heeft de voetbalvereniging nooit gekend. Het spelers-aanbod vanuit de diverse omroepverenigingen liep vanaf de jaren’70 drastisch terug, zodat de noodzakelijke doorstroom voor het 1e team langzamerhand stagneerde! De vereniging moest het steeds meer hebben van z.g. buitenleden.(geen omroepmedewerkers) De resultaten werden minder en minder en de club daalde geleidelijk af naar de kelder van het voetbal in het rayon Utrecht.

In 1997 moest OSO het Gemeentelijke Sportpark aan de Soestdijkerstraatweg vanwege bouwactiviteiten (o.a. Nike Europa)  verlaten en verhuisde naar het mooie complex van v/h ”de Hilversumse Boys”, aan het Jagerspaadje in Loosdrecht.

In 1999 is OSO een fusie aangegaan met de v.v. Actif. Van de bedoeling om te komen tot bloeiende  zaterdag- en zondagvereniging is weinig terecht gekomen.

In 2004 is OSO gaan werken aan de verzelfstandiging van haar vereniging. Dit met de bedoeling te kunnen uittreden uit de overkoepelende organisatie binnen de omroep. In dat jaar bestond het ledental hoofdzakelijk uit niet omroepmedewerkers.(z.g. buitenleden) Vanaf dat moment was O.S.O. geen omroepclub meer!! Gezien de bekendheid van de club met de drie letters heeft het bestuur dit dan ook maar zo gelaten! O.S.O. of wel: Onverzettelijk. Sportiviteit. Onoverwinnelijk. (dit laatste moet maar steeds waargemaakt kunnen worden) De clubkleuren zijn nog steeds rood/wit (zonder V). Het riante clubhuis, dat eigendom is van de voetbalvereniging O.S.O., staat aan het Jagerspaadje in Loosdrecht. Het veld wordt gehuurd van de Gemeente Hilversum.

Nadere informatie:

In 2010 hield de overkoepelende organisatie van OSO, waarin opgenomen alle omroep hobbyclubs, definitief op met bestaan!!