OSO stunt in Maarssen

Zaterdag moesten onze jongens naar de koploper OSM ‘75 uit Maarssen. Dat het een zware wedstrijd zou worden wisten onze jongens. En ondanks dat niet alle spelers deze zaterdag beschikbaar waren werd het een echte wedstrijd. OSO probeerde van uit een gesloten verdediging met snelle uitvallen OSM pijn te doen. Het spel was dat OSM constant de druk op voerde op de OSO verdediging (die goed stand hield) en OSO met snelle tegen stoten voor hun kansen ging. En dat had als resultaat in de 40 minuut de 0-1 voorsprong, Alex werd binnen de zestien onderuit gehaald strafschop. En deze werd koelbloedig door Mike achter de OSM doelman geschoten. rust

Na rust het zelfde beeld OSM dat constant aanviel en OSO dat counterde. En OSO kreeg hier zelfs nog enkele kansen mee, Alex mocht alleen op de keeper af gaan maar deze redde bekwaam. Hierna werd het een beetje rommelig. Met als gevolg een strafschop voor OSM, maar wij hebben Maarten. Hij stopte de strafschop en hiermee hielp hij zijn ploeg door een moeilijke periode heen. OSO probeerde het spel van OSM te ontregelen en dat lukte. We kregen zelfs nog een kans een lange bal van Mike op Jaap die op de keeper van OSM afging maar werd op het laatste moment door een verdediger van scoren afgehouden. In de 79 minuut werd een vrije trap door Jaap snel genomen, de verdediging van OSM werd hierdoor verrast. Waardoor Alex alleen kon doorgaan en scoorde op mooie wijze vanaf de zijkant

de 0-2. De laatste tien minuten werden er twintig (i.v.m. blessures) maar met kunst en vliegwerk hielden we vol. Voor OSO drie belangrijke punten en voor OSM een grote domper in de stand voor de 1e periode. Voor v.v. OSO waren de volgende spelers aanwezig: Maarten, Umut, Mark, Stephan, Johne, Frank, Mike, Jaap, Tim, Eric, Jesse, Alex, Kelvin. MAN OFF THE MATCH: het hele TEAM

OSM loopt tegen eerste nederlaag aan. (door de oogjes van OSM’75)

Vooraf in de wetenschap, dat alleen bij winst vandaag, de volgende wedstrijd uit naar Weesp een finale zou zijn om de 1e periode te kunnen winnen begon OSM in de volgende opstelling: Richard, Jeff, Jelle, Allard, Mick, Ramon, Angelo, Bas, Jordi, Desley en Mike, wissels:  Youri, Sven, Scott en Mick (A1).

Vanaf de aftrap met de bal aangeboden door “BUFF snacks” was het al snel duidelijk dat OSO zeer verdedigend ging spelen, geen haast had en wachtend op fouten van OSM om via de counter gevaarlijk te worden.

Alle goede bedoelingen ten spijt, was het  bal tempo te laag de veldbezetting niet goed, mede hierdoor wist OSM zich amper kansen te creëren en in de 1e helft was het alleen Jeff die een goede mogelijkheid kreeg om uit een spelhervatting met zijn hoofd te scoren maar de bal ging net naast het doel.                5 minuten voor de rust was het de nr. 10 van OSO die alleen door een overtreding in het strafschopgebied kon worden afgestopt, wat terecht resulteerde in een strafschop en de 0-1 ruststand betekende.

Vlak na rust verscheen weer de nr. 10 van OSO alleen voor de keeper, Richard won dit duel en dus bleef er hoop op een goede afloop van de wedstrijd, doordat 5 minuten later het veldoverwicht ook nog een numerieke meerderheid werd na een opstootje moest een speler van OSO met rood het veld verlaten.

Na de wissel van Sven voor Jordi kreeg OSM na een kwartier spelen in de 2e helft een kans vanaf 11 meter maar de voortreffelijke keeper van OSO keerde de inzet Jelle.

Na een half uur verscheen weer de nr. 10 weer alleen voor het OSM doel en deze keer wist hij wel raad met deze kans 0-2. OSM probeerde nog wel tot een doelpunt te komen, maar er zijn van die dagen dat er dan ook niets lukt en kwam de bal dan een keer tussen de palen stond de keeper van OSO weer in de weg.

Door deze uitslag en de winst van NVC is OSM gezakt naar de 2e plaats met 1 punt achterstand op NVC.

Nu de competitie voor OSM een fase ingaat, waarin het alle ploegen uit het linkerrijtje tegen gaan komen, zal het moeten beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moet worden om mee te blijven doen in de kop van de ranglijst.

Komende dinsdagavond staat de uitgestelde bekerwedstrijd in Amersfoort tegen VVZA (20.00 uur) op het programma en volgt a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen Weesp (14.30 uur), dit geeft OSM de gelegenheid zich te revancheren van deze blamerende nederlaag